Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/5/d/a/parterapi.info/httpd.www/utroskab/brevkasse-utroskab/brev10-minmanderutro.php on line 25

Hans Jørgen Juhler

Carl Baggers Alle 23. 2920 Charlottenlund

TLF: 29 25 92 87.    MAIL

Min mand er utro. Hvad stiller jeg op?Kære Hans Jørgen Juhler,

Er netop faldet over din hjemmeside i min jagt på afklaring.

Alt er totalt kaos. Jeg har været sammen med min mand i 17 år, og vi har to mindre børn sammen. For en uge siden opdagede jeg, at han har været utro med en kollega. Den har stået på i et halvt år. For et halvt år siden var vi i en krise, hvor han tvivlede på vores forhold, men vi aftalte at kæmpe for det, fordi vi elsker hinanden. Jeg har kæmpet og oplevet fremskridt, men der har været masser af tegn på, at det var en enmandskamp. Han har ofte været fjern og har arbejdet i døgndrift, men han har hele tiden forsikret mig om, at alt var ok. I januar blev jeg gravid, og efter lange overvejelser valgte vi at få barnet, men jeg aborterede ufrivilligt.

Synes jeg er blevet forrådt og min selvtillid er lig nul. Jeg hader hans handling og alle løgnene, og fatter ikke, hvordan han kunne gøre det. Alligevel har jeg lagt mig fladt ned, for jeg elsker ham og vil gerne vores familie. Synes det burde være omvendt, men han er i tvivl. Han siger, at han er forelsket i hende, og at han tvivler på, at vi kan komme videre og få et sundt forhold igen, fordi min jalousi vil blomstre. Synes nærmest han er begyndt at bebrejde mig for, at det kunne gå galt. Han har behov for at tænke, og siger at jeg vil få klart svar sidst på uge. Han er taget væk - hvorhen ved jeg ikke.

Hvad stiller jeg op med situationen? Kan jeg overhovedet gøre noget for at redde ægteskabet og påvirke ham i min retning?

På forhånd tak for dit svar.

Bedste hilsner xx
---------------------

Kære xx

Tak for din mail. Jeg kan godt forstå dit kaos efter utroskab. At du har troet, at I har kæmpet sammen og i har aftalt at få et barn sammen, og så viser det sig, at han har haft en affære over længere tid, også formentlig da I besluttede at få et barn. Du må være meget splittet nu. Dels er du oprørt over, at han har haft en affære, dels elsker du ham stadig og ville så gerne at det kunne lykkes med jer.

Lige nu er det sikkert svært at få talt om det, for I er begge i kaos. Også han. Han ved godt, at det er forkert, det han har gjort. Han ved godt, at han har svigtet. Han ved godt, at han har spille med falske kort. Han ved det i en grad, så det sikkert er svært helt at stå ved det. Han er sikkert også i kaos og tilbøjelig til, i panik, at søge en løsning.

At have en affære, at blive forelsket indebærer ofte en generobring af sider i een selv, der var glemt. At tilføre vitalitet til sider, der har mistet den i hverdagen. Det kan i den forstand ses, ikke så meget som at vende sig væk fra dig, men mere som at han vender sig væk fra sig selv, som han var. Det kan ses som at han mere vender sig mod sit glemte selv, end at han vender sig mod en anden. Prøv om du kan bruge det til at finde lidt ro.

Ro er det sværeste og det mest nødvendige. Hvis du er usikker på, om han har hørt dig, så skriv til ham. Kort og så det er rigtigt for dig. Skriv som du fortæller mig det, at du er såret, men stadig elsker ham og tror i kan lykkes med et bedre kærlighedsforhold. Ikke forklaringer. Ikke fortællinger. Hold til til det, du gerne vil, han hører. Alt ander lukker hans sind for dig.

Husk så ovenstående og giv ham tid til at overveje. Jo mere du presser på, des mere er han tilbøjelig til at vælge dig fra i panik.


Med mange hilsner
Hans Jørgen Juhler