Hans Jørgen Juhler

Carl Baggers Alle. 2920 Charlottenlund

TLF: 29 25 92 87.    MAIL

Åndedrætsøvelse


En måde at berolige sig selv på er ved at koncentrere sig om at trække vejret roligt og normalt og dermed have noget at samle sig om.

Når man bevidst fokuserer på sin vejrtrækning, vender man sin fulde opmærksomhed mod noget livgivende og centralt for éns eksistens, nemlig det at man trækker vejret. Samtidig er det en distraktionsteknik, som bringer tankerne bort fra det, der forstyrrer og hen imod det grundlæggende for eksistensen.

Det har længe været kendt, at en sund vejrtrækning virker beroligende og er nødvendig for at bevare en harmonisk indre tilstand. Hurtig og overfladisk vejrtrækning kan dels give angstlignende symptomer, og dels kan det give anledning til ophobning af kuldioxid, der medfører, at cellerne ikke iltes tilstrækkeligt.

Når man trækker vejret på en sund måde, bruger man mellemgulvet og sine lungers fulde kapacitet med fokus på den nederste del af brystkassen. Man lader ilten vandre ud til hver eneste celle i sin krop. I sund og beroligende vejrtrækning er åndedrættet dybt og langsomt. Det er en effektiv måde at undgå stress på, og det kan læres ved at følge denne simple øvelse:

Naturlig vejrtrækning:
Træk langsomt og blidt en normal mængde luft ind gennem næsen, så den nederste del af lungerne fyldes op. Maven vil udvide sig, og brystkassen forbliver i ro. Pust stille og roligt ud gennem næsen. Fortsæt denne stille vejrtrækningsøvelse og læg mærke til, hvordan den livgivende ilt spreder sig til hele din krop. Koncentrér dig om at finde en behagelig rytme og tænk kun på din vejrtrækning.

Hvis man er blevet ophidset, skal der en beroligende vejrtrækning til:
Træk vejret langsomt og dybt ind gennem næsen. Fyld først den nederste del af lungerne op og derefter den øverste del. Hold vejret, mens du tæller til tre Pust langsomt ud gennem let samlede læber, samtidig med at du slapper af i ansigtsmuskler, kæbe, skuldre og mave. Øv dig i denne teknik mindst ti gange dagligt i et par uger, så du kan være sikker på, at du kan teknikken, når du har brug for det.

Ovenstående øvelser er fra bogen Livskraft fra PsykiatriFondens Forlag.

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/5/d/a/parterapi.info/httpd.www/includes/col3_parterapi_2.php on line 4 Tilbage

Gratis forsamtale.

Det er lidt grænse­over­skridende at skulle tale med et fremmed menneske om noget dybt personligt. Derfor tilbyder jeg en gratis forsamtale på 30 minutter, så I kan lære mig lidt at kende, høre hvad jeg står for, og høre om min parterapi inden I beslutter jer.


Mere om parterapi i København:

Kærlighedsforhold havner ofte i en negativ spiral, hvor glæde, nærhed og gnist aftager og måske helt forsvinder. I parterapi afsløres det ofte, at der er et mønster i samspillet. Tilbagevendende negative oplevelser og reaktioner. Begge havner i en fortvivlende situation, hvor den ene måske bliver tavs og den anden anklagende og utilfreds. Måske der kæmpes om hvem der har ret. Eller begge blive tavse. Parterapi hjælper jer til at afsløre det destruktive samspil og erstatte det med et kærligt.

Der kan være mange problemer i kærlighedsforhold og mange problemer der kan tages op i parterapi. Børneopdragelse, økonomi, opgavefordelingen, arbejder der fylder for meget osv. Men jeg tror I ved af erfaring, at der er pokkers til forskel på, om man oplever sig respekteret og mødt eller ikke. Afgørende forskel på, om man kan mødes i det og samarbejde - eller om man bliver fjender.

I parterapi gør vi fælles front mod de drager og dæmoner, der bor i kløften mellem jer, når det bliver svært, så I kan hjælpe hinanden tilbage til den varme, kærlige kontakt, hvor I oplever jer elsker, begæret, værdsat og betydningsfulde for hinanden. Det er her I i gensidighed kan finde styrke og glæde til at klare problemerne. Det er den bevægelse jeg gerne, som parterapeut, vil hjælpe jer med at gøre i parterapi.

• Det får I med fra parterapi.



Udtalelser:

Det er ved at være et par år siden vi var i parterapi hos dig, og vi synes bare, at vi ville fortælle dig, at vi har været meget glade for din hjælp.

Vi synes du er en super dygtig parterapeut og meget behagelig at være hos, og vi har haft stor glæde af parterapi. Vi har lært meget om hinanden og har det super dejligt sammen igen.
...........